2012.02.18

Az arcápolás 5 főszabálya

HeStyle | 2012.02.18 10:00 | 1 hozzászólás


Rengeteg levelet kapunk Tőletek, melyben azt kéritek, hogy legyen a blogon több szó az arcápolásról és a férfi kozmetikumokról. Sokan kértek levélben Tőlünk tanácsot és segítséget, hogy egy-egy problémára mi milyen megoldást, terméket ajánlunk. Sajnos azonban mivel nem vagyunk szakértők és a megfelelő krém vagy borotvahab választása főként az adott bőrtípustól függ, ezért nem mindig tudunk pontos választ adni.
Most következő cikkünkben az férfi arcápolás öt fontos szabályát vesszük sorra, azokat amelyeket mindenképpen fontos betartani és megfogadni.
E közül az öt szabály közül is talán a legfontosabb az utolsó, hiszen mindenkinek saját érdeke, hogy tisztában legyen bőrtípusával és annak megfelelő készítményeket használjon, főleg ha problémás kategóriába tartozik. Persze ez az ötös lista korántsem teljes, várjuk javaslataitokat, tippjeiteket, hogy melyek azok a témák, melyek a legfontosabbak a férfi arcápolás témájában, de nagyon örülnénk neki, ha megosztanátok, hogy milyen készítményekre esküsztök és milyen termékek váltak be Nálatok.

LASSAN A BOROTVÁLKOZÁSSAL

 

 

 

A gyorsaság az élet sok területén nagyon fontos dolog, de senki sem kap extra pontokat vagy jutalmat azért, mert gyorsan befejezi a borotválkozást.
Valójában az egyik legfontosabb dolog az előkészítés, szánj néhány percet arra, hogy bőröd felkészüljön a borotválkozásra.
A borostának általában két percre van szüksége, hogy "megpuhuljon" és készen álljon, ennyi igazán belefér a zuhanyzás után..

AJÁNLOTT TERMÉKEK: Biotherm Homme Aquapower D-Sensitive borotvahab, Biotherm Homme Sensitive borotvahab, Nivea Sensitive borotvagél, L'Oréal Sensitive borotvagél

RADÍROZZ

 

 

 

Az arcradír az egyik legjobb módja annak, hogy megújítsuk bőrünket. Segít eltüntetni az elhalt hámsejteket és pórusokat, illetve megakadályozza újabbak
kialakulását.
Az arcradír használatánál figyelj oda arra, hogy csak finoman, körkörös mozgással vidd fel a bőrödre az érzékeny területek (pl. szemkörnyék) kihagyásával. A durva, gyors sikálás csak irritálttá teszi a bőrödet.

AJÁNLOTT TERMÉKEK: Biotherm Homme Facial Exfoliator arcradír, Clarins Men Exfoliant Visage Active Face Scrub arcradír, L'Oréal MenExpert Pure&Matt arcradír, Nivea Q10 Revitalising Face Wash

HARC A SUGARAKKAL

 

 

 

A cukor mellett (mely bőrünk kollagénállományát rongálja) a nap a bőr legnagyobb  ellensége. Az UVA sugarak a ráncosodásért 80%-ban felelnek és nem csak nyáron, télen is. A legjobb védekezés ez ellen, ha olyan hidratálókrémet használsz, mely tartalmaz fényvédőt is.

AJÁNLOTT TERMÉKEK: L'Oréal VitaLift SPF15 hidratáló és ránctalanító krém, Biotherm Homme Active Hydratant hidratáló krém, Nivea Protective Moisturiser hidratáló krém

ÓVATOSAN AZ ILLATOKKAL

 

 

 

Ne vidd túlzásba az after-shave, arcszesz mennyiségét!
A probléma az, hogy a saját orrunk nagyon gyorsan elveszti "itélőképességét", hamar megszokunk egy illatot és míg mi úgy érezzük, hogy csak alig érezni az after-shave illatát, lehet, hogy mások már túl erősnek érzik azt.
Ha az ujjadon az arcszesz felvitele után még 10 perccel is érezni az illatot, akkor valószínűleg kissé túlzásba estél.
Ugyanez a szabály érvényes a parfümökre is, ha lehet 2-3 illatnál ne használj többet, a felvitelnél pedig figyelj oda arra, hogy kellő távolságból fújd az illatot, hogy ne csak egy területen összpontosuljon.

AJÁNLOTT TERMÉKEK: Biotherm Homme Force parfüm, Nivea Revitalising arcbalzsam, Yves Saint Laurent L'Homme parfüm

ISMERD MEG A BŐRÖDET

 

 

 

Nem tankolnál benzinnel egy dízelautót és nem mosnál fogat Ciffel, ugye?
A bőrödnek is egyéni szükségletei vannak, melyre olyan termékeket érdemes használni, ami azokat kielégíti. A férfiak bőre 20%-al vastagabb a nőknél, sőt olajosabb is.
Nem árt tehát megismerni a saját bőrünket és azt, hogy mire is van szüksége és ha még nem is kezdünk el tízféle kenceficét használni, legalább egy bőrtípusunknak megfelelő hidratálóra ruházzunk be.

Öt bőrtípust különböztetünk meg:

NORMÁL
Sima, rugalmas és nagyobb hibáktól mentes, szinte sosem zsíros vagy száraz tapintású.

SZÁRAZ
A leggyakoribb tünet az arcbőr húzódása, főleg tisztálkodás után. Sokszor hámlik és piros foltok kísérik.
TIPP: Gyakori hidratálás.

ZSÍROS
A zsíros-olajos bőr sokszor fénylik, hajlamos az aknék és miteszerek gyakori kialakulása ezen a bőrtípuson.
TIPP: Olajos, zsíros kozmetikumok elhagyása.

VEGYES
Az egyik legbosszantóbb bőrtípus, hiszen az arc egy részén zsíros bőrnek, míg a másik felén száraz bőrnek megfelelő tünetek jelenhetnek meg.
TIPP: Kombinált bőrre alkalmas kozmetikumok használata, olajos szerek mellőzése.

ÉRZÉKENY
Az érzékeny bőrön könnyen megjelennek aknék és miteszerek, sokszor irritát és piros foltos.
TIPP: Fokozott, gyakori arcápolás, kizárólag nem irritáló, érzékeny bőrre kifejlesztett termékekkel.

 




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr394124307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geucsa 2012.02.20. 11:09:05

Miért ezek az ajánlott termékek? A NIVEA tele van káros anyagokkal, a legtöbb L'Oreal is. Egyiket sem ajánlanám senkinek. A Biothermről nem nyilatkozom, mert már az ára elriasztott attól is, hogy az összetevőit megnézzem. Tudom, hogy annyiból megbízható, natúr-kozmetikumot tudok vásárolni. Keressetek rá a fő összetevőkre az interneten és nézzétek meg, hogy mennyire károsak. Inkább ti is nézzetek valami natúr kozmetikumot, vagy olyat, ami nincs tele szintetikus, rákkeltő anyagokkal.
süti beállítások módosítása