2011.02.25

Gombold újra!

HeStyle | 2011.02.25 11:47 | Szólj hozzá!


Gombold újra! címmel divattervezői pályázatot hirdetett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, mely célja, hogy felhívja a kortárs haza és nemzetközi divatszakma, valamint a közönség figyelmét a tradicionális magyar öltözék és divattörténeti értékeket felhasználó, igényes mindennapi öltözködés fontosságára, a hagyományok modern feldolgozására és a kiemelkedő tehetségű, fiatal magyar divattervezők munkásságára.
A pályázat médiatámogatója a GLAMOUR magazin, mely különösképpen fontosnak tartja a pályázatot, hiszen ez az első alkalom, amikor egy kormányhivatal lépéseket tesz a divat kultúrába való beemelésére és népszerűsítésére.

A három kategóriában – látványruha, hétköznapi ruházat, kiegészítők – meghirdetett pályázatra 3-5 darabból álló, akár férfi, akár női ruhákat vagy kiegészítőket tartalmazó kollekciók terveit várják 2011. március 17-ig. A pályázat nyilvános, egyénileg vagy alkotói csoportként lehet rajta részt venni, a fődíj 450.000 forint, valamint egy, a divat világához közvetlenül kapcsolódó, külföldi tanulmányúton való részvétel. A további helyezettek 350.000, illetve 250.000 forint díjazásban részesülnek, valamint különdíj és közönségdíj átadására is sor kerül.

A háromfordulós pályázat lezárásaként, 2011. május 8-án, az Európa Nap programsorozat keretében megrendezendő nagyszabású divatbemutatón vonultatják fel a legjobb pályamunkákat, illetve adják át a díjakat. Valamennyi, a divatbemutatón résztvevő kollekció tervezője, készítője 150.000 forint költségtérítésben részesül. A díjátadón egy egyedülálló elismerést is átadnak, "A magyar divat nagykövete" díjat. Hogy ki fogja kapni, az egyenlőre még titok.

A pályázati kiírás elérhető a www.designterminal.hu oldalon a GOMBOLD ÚJRA! Divat a magyar pályázat menüpont alatt.

Mi itt a HeStyle-nál is nagyon fontosnak és dicséretre méltónak tartjuk a pályázatot és magát az ötletet is, reméljük, hogy eléri a célját!




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr212689589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása