2011.01.24

Párizsi divathét képekben: Givenchy, John Galliano, Dior Homme, Kenzo

HorvathL | 2011.01.24 20:10 | 7 hozzászólás


Folytatjuk a Párizsi Divathétről készült tudósításunkat!
Előszöris nézzük a Givenchyt. Riccardo Tisci kreatív igazgazó ötlete nyomán egy ugató rottweiler az alap motívuma a kollekciónak. Nem is nehéz észrevenni, hogy valami ilyesmi van a dologban, mert a sapkákon fellelhető kis fülek is erre utalnak. Alapvetően a feketére és a khakire épülő színvilág, egyszerű formák és elképesztő, térd fölé érő fűzött csizmák - a Givenchy-re jellemző francia ridegség megint megvan, de azért mi nem nagyon bújnánk ezekbe a ruhákba.
John Galliano elképesztő kollekciót rakott össze. Egy orosz táncos, Rudolf Nureyev volt az inspirációja a szettek elkészítéséhez. Ez nagyon erősen át is jön, balett-táncosokra aggatható ruhákkal volt tele a kifutó. Megtalálhatóak voltak mind a szakadtabb, mind a luxust árasztó összeállítások. Ha nem vesszük komolyan, amit látunk tőle, akkor csak meghajolni lehet előtte. Ha valamilyen furcsa álomszerű filmhez keresnék jelmeztervezőt, az első lenne, aki eszembe jutna. 
A Dior Homme jövő téli kollekcióját két szín uralja: fekete és szürke. A fő trükk a szettekben az anyagok esésében van, elég nehéz lehetett direkt így gyűrődő nadrágokag és kabátokat gyártani. Minimalista hatás érződik, alig látunk egy-egy mintát. Némi utalás van a western kultúrára, főleg a kalapok miatt. Néhol még a varrást sem látjuk, olyan, mintha csak vettek volna egy darab anyagot és ráhúzták volna a modellre, de ennél azért jóval bonyolultabb ezt a hatást elérni. Mai összeállításunkból eddig ez a nyerő kollekció, szeretjük.
Nézzük végül a Kenzot. Antonio Marras kreatív igazgató a detektív történetekből merített ihletet a kollekcióhoz. Ismét csak azt tudjuk mondani, hogy laikus szemmel nézve is érezhető ez a hatás, rengeteg minta, sokféle szín, nosztalgikus szettek, játékosság, titokzatosság - ezzel lehetne jellemezni az összeállításokat. Viszont egységet annyira nem látunk benne.

 

 

 

 

 


 

(további képek itt: Givenchy, Galliano, Dior, Kenzo)




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr202610796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

perry 2011.01.25. 01:45:42

Elképesztően undorító az összes kollekció... Az ilyen tervezők mellé mindig be kellene rakni egy emészthetőt is...

Thunder01 2011.01.25. 08:01:07

@perry: Így van. Ócska az összes, főleg Galliano, mi lett belőle. Nem tudtam hogy hányjak vagy röhögjek, így hányás lett röhögéssel, és és a hányáscafatok a plafonra felragadtak.
Givenchy is oltári nagy bajusz, a férfin harisnya converse féle cipővel odabasz, nem is tudom láttam-e még igénytelenebbet divatbemutatón.
Akikben sosem csalódok az Viktor & Rolf, meg az Etro, ők ismét nagyon ott voltak. Watanabe is jó volt most. De a többi...

HorvathL · http://hestyle.blog.hu 2011.01.25. 10:56:27

@perry: @Thunder01: Fiúk, elhiszem, hogy nem tetszik, én sem mennék ki így az utcára, de ezt egy kicsit más szemmel kell nézni.

Thunder01 2011.01.25. 11:30:40

@horvath911: Más szemmel is rossz. Még farsangra is rossz. Galliano-nál pl. nincs semmi koncepció, tud Ő báli ruhákat meg akár filmkosztümöket összerakni, de ezen a bemutatóján most a modellekre ráborult a ruhásszekrény. Bár Johnny hanyatló tendenciáját figyelembe véve pont ilyenre számítottam.

perry 2011.01.25. 11:32:49

@horvath911: Te is nagyon jól tudod, hogy mint az oldal törzsolvasói már igen "kipróbáltak" vagyunk ilyen téren. Múltkori posztokban voltak olyan kollekciók amire jó jelző volt a művészi, ezeket viszont semmilyen szemmel nem lehet pozitívan értékelni. Én személy szerint megszoktam, hogy az ilyen posztokban a Galliano és Westwood féle kollekciók mellett mindig van egy-egy emészthető is, így most ez a négyes fogat most szíven ütött:D
Egyébként a kifutókon a földhözragadt tervezőktől szintén nagyon-nagyon ritkán látok olyan szettet, amit úgy egészében felvennék az utcán, nem is beszélve a mi kis hazánkról, de ez már egy másik poszt volt:) Itt mondjuk pont van rá ellenpélda, mivel a Kenzo első szettjét elfogadnám cakkumpakk.

HorvathL · http://hestyle.blog.hu 2011.01.25. 13:40:57

@Thunder01: @perry: Elfogadom a véleményeteket, de "hányás" nélkül is ki lehet fejezni ; )
Általában pedig objektív nézőpontból próbálok írni. Persze néha nem megy. : )

Thunder01 2011.01.25. 14:33:37

@horvath911: Pedig elég hányja-veti, Józsi bácsi hányja a is a babot, meg veti is a kertben, de mivel kihányta, így elveti az ötletet hogy jövőre elvesse.
süti beállítások módosítása