2011.01.13

Jön a Debenhams!

HeStyle | 2011.01.13 14:26 | 6 hozzászólás


Visszatér hazánkba az angol áruházlánc, a Debenhams. Anno, úgy 9-10 évvel ezelőtt már  megpróbálkoztak nálunk, a Camponában volt üzletük, de akkor nem volt nagy kereslet irántuk és kivonultak Magyarországról. 
Bár még semmi nincs hivatalosan bejelentve, úgy látszik újra megpróbálják meghódítani a hazai vásárlókat, aki járt mostanában a Westendben, az észrevehette, hogy a legfelső szint egy jó részét már lezárták és elkezdődött az átalakítás, mivel a Debenhams egy jó nagy részét elfoglalja majd a bevásárlóközpont felső szintjének. Azt, hogy mikor nyitnak még nem tudni, de valószínűleg tavasszal. Állítólag a Vörösmarty téren idén nyíló Váci1 üzletházban is lesz Debenhams, ott 2000 nm-en várják majd a vásárlókat. A Debenhams parfümöket, kiegészítőket, női és férfi divatcikkeket egyaránt árul. Íme néhány márka, melyet a férfi "részlegen" árulnak: Adidas, Armani Exchange, Ben Sherman, Calvin Klein, D&G, Diesel, Emporio Armani, Fred Perry, Guess, Jack and Jones, Kickers, Lee, Nike, Puma, Ted Baker, Wrangler.
(Persze ez nem azt jelenti, hogy Magyarországra is érkeznek majd ezek a márkák)

Én örülök, hogy lesz nálunk is Debenhams, habár amikor Londoban voltam, akkor az volt a benyomásom, hogy kicsit az idősebb korosztálynak szánt termékek voltak túlsúlyban. Persze azért a kiegészítők terén voltak nagyon jó dolgok, de a ruhák, ha jól emlékszem nem voltak túl fiatalosak, nem egy Selfridges. :) Mindenesetre tényleg jó jel, hogy jön a Debenhams, hiszen ez azt is jelenti, hogy egyre jobb "célpontnak" tartják Magyarországot is és talán a jövőben egyre több új (eddig még nem jelen lévő) üzlet/áruház nyílik majd nálunk.
Ti voltatok már esetleg külföldön Debenhams üzletben?
Mi a véleményetek róla?

A Debenhams honlapja




A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr1002581184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dior.homme 2011.01.13. 21:22:43

én Pozsonyba járok Debenhams-ba ,ott az Euroveában van, nyitáskor szintén az idősebb korosztálynak való dolgok voltak, de mára már sokkal fiatalosabb a kínálatuk, bár még mindig némileg konzervatív sztem

/o/peration 2011.01.14. 11:19:39

Ez a szabásonokon is látszani fog, hogy konzervatív?

Pl. ugyanaz a méretű öltöny a Zarában vagy a Marks And Spencerben teljesen máshogy áll, igazából az egész országban csak a Zara zakói állnak igazán "jól" meg néha a HnM-esek. Van még az országban olyan bolt ahol ilyen szűkebbre szabott felsők vannak?

perry 2011.01.14. 14:37:28

Jó hír! Én még nem voltam ott, de Londonban egyébként is halomszámra vannak a különböző üzletházak, amik a ruháktól kezdve, a szépségápolási cikkeken át, a lakberendezési dolgokig mindent árulnak. És persze a legismertebb márkák vannak itt, külön polcokkal.
Mondjuk én a Ben Shermannek és Fred Perrynek örülnék a legjobban, ha lenne. Ezeknél alapból nincsenek is idősebbeknek szánt darabok, persze a ruháik angolosan konzervatívok, viszont éppen ettől jók.

@/o/peration: sok sok árkategóriával feljebb egyrészt ott van pl. a Burberry, Armani és a többi nagy cég, másrészt pedig a méretre szabott, tehát a te igényeidhez igazodó öltönyök.
Én egyébként a gagyi öltönyömet varattam szűkebbre egy mezei (de azért fiatalnak mondható és a divathoz értő) varrónővel. Az eredmény nem lett tökéletes a kiinduló alap miatt, de fényévekkel jobban állt. Természetesen egy teljesen új öltönyt is megvarrnak és ha viszel egy képet a netről, akkor az olyan is lesz. Nem is jön ki többe, mint egy Zara-s öltöny, legalábbis vidéken. (Persze, még mindig az olcsó, "mezei" varrónőkről, szabókról van szó, nem a profi, luxusszabókról)

perry 2011.01.14. 15:18:34

Pont most nézem az est.hu-t...a jobb felső sarokban lévő Debenhams reklám most értelmét nyeri!:)
www.est.hu

kroll 2011.01.18. 22:42:25

Annakidején többször is megfordultam a Caponában a Debenhams üzletében. Egyáltalán nem rossz bolt, az áruválasztéka nagyjából A Marks & Spencer és a Next ötvözete. Akkoriban az árai egy kategóriával az M&S-nél lejjebb voltak, de néhány termék az M&S árszínvonalát tükrözte.

kroll 2011.01.18. 22:49:27

Találtam egy archív hírt...

Skála-Coop franchise szerződést kötött a Debenhams Plc.-vel

1999. december 13. - 08:51

A Skála-Coop Rt. franchise szerződést kötött az angol Debenhams Plc.-vel. A megállapodás szerint az első Debenhams név alat üzemeltetett budapesti áruházak, összesen 50 ezer négyzetlábnyi (4,650 nm) területen, 2001-ben fognak megnyílni. A szerződés a Skála-Coop többégi tulajdonában lévő áruházüzemeltető főprofillal rendelkező S&C Áruházlánc Rt. írta alá. Az célja, hogy az átvett know-how-val fejleszse saját áruházait, illetve árukínálatát a Debenhams által forgalmazott sikeres márkákkal kiegészítse. A szerződések a közlemény által nem részletezett formában lehetővé teszik a Skála Coop nemzetközi tevékenységét is..
süti beállítások módosítása