2010.11.20

Hamis designer táskák és sáskák

HeStyle | 2010.11.20 12:38 | 33 hozzászólás


Mitsuhiro Okamoto japán művész készítette ezeket az óriási sáskaszobrokat, melyek érdekessége az, hogy az utcákon árult hamis designer táskák anyagaiból készültek, a hitelesség és az utánzás közti kapcsolatok kérdését feszegetve egy ilyen fogyasztó-központi társadalomban, melyben élünk. Okamoto-nak nem ez az első ilyen kiállítása, korábban a Louis Vuitton már letiltotta az ő táskájuk utánzatából készült sáskaszobrot.
Érdekes és jó a téma, egyben pedig különleges módja a hamis desginer táskák elleni harcnak.

Ha már a hamisítványok a téma, akkor nagyon kíváncsiak lennénk a Ti véleményetekre is.
Vajon miért van szükség és láthatóan óriási kereslet a nagy divatházak által gyártott termékek olcsó és gagyi utánzataira, melyet külföldön tonnaszámra árulnak az utcákon? Ennyire státusz-szimbólumokká váltak volna, hogy azoknál az embereknél is kell, hogy legyen egy (fake) példány, akik amúgy nem tudnák megvenni az eredetit? Nem hiszem.
Bár akadnak olyan hamisítványok, amelyről nagyon nehezen mondható meg, hogy nem eredeti, az utcán (sajnos nálunk is) látni sok olyan embert, akiről ordít, hogy a táskája nem eredeti és olyan büszkeséggel hordja az ötezerért vett LV logós (amúgy semmilyen eredeti kollekcióban nem megtalálható) táskáját, hogy rossz ránézni. Pedig 5000 Ft-ért már nagyon szép, ízléses (igaz, nem designer utánzat) táskákat lehet kapni, mellyel az ember nem lesz közröhej tárgya.
Kényes a téma, ezért nem is szeretnék tovább belemenni, mert egyrészről megértem a hamis táskákat vásárlókat, egyrészről pedig nagyon nem látom az értelmét. Azért én még mindig azon az állásponton vagyok, hogy inkább spóroljon sokáig az, aki desginer táskát szeretne, egy igazival jobban jár. :)
Nektek mi a véleményetek a témáról?





A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr352461022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mzd · http://zoldhegyi.hu/blog 2010.11.20. 13:18:57

Ez a téma engem is sokszor felhúz :-)

Nem is igazán a státuszszimbólum mivolta miatt mondanám, mert nem hiszem, hogy az a sok ember (főleg az 'értelmes' része) tudja, hogy milyen múlt áll a nevek mögött.. Hanem inkább azért, mert mindenhol azt látják, hogy mindenki ilyennel rohangál, akkor ők nehogy lemaradjanak..

Sajnos itthon ha valaki megemlíti pl. a Guccit vagy Chanelt, urambocsá' D&G-t, akkor egyből a kisebbség jut róla eszébe.. Ők azok, akik a sárba tiporják a nagy divatházak nevét ezzel a tevékenységükkel..

Az meg már a hab a tortán, amikor ki sem tudja mondani a márka nevét a Bershkát magára rántott tűsarkús kiscsaj, de olyan irdatlan beképzelt fejjel megy végig a Vácin -szigorúan a behajtott karjánál könyöktájékra helyezett LV táskájával-, hogy kedvem lenne leönteni szurokkal..

Nekem van jópár táskám, kb. 14-15, de a ZARA-H&M táskákat leszámítva egyik sem márkás, hanem kisebb boltokban/interneten vettem őket, a noname létük ellenére pedig nagyon szépek! És a pofám sem ég legalább :-)

Ja és még az is eszembe jutott, hogy van egy barátnőm, akinek a papája Franciaországban él és hozott neki Packard Bell laptopot és 2 kisebb LV táskát is (eredeti mind a kettő!), viszont nem meri utcán hordani, pont az ilyenek miatt, mert az övét is tuti lekamuznák..

apachederzs 2010.11.20. 13:50:06

@mzd: ez így igaz énis eztcsinálnám.az egyik osztálytársam is így hordja..szívsen megkérdezném tőle hogy tud-e valamit a LV-ról...

richrd 2010.11.20. 14:00:55

sose vennék olyan dolgot, amire nem lehetek maradéktalanul büszke..
nekem nem éri meg egy olyan táska aminek a belsejét folyton takargatnom kell az ismerősök elől..

David C. 2010.11.20. 14:45:29

Bécsben vásároltam LV-t kb 1 éve ilyenkor...direkt figyeltem ,hogy hordanak e ott az emberek LV-t ,de nem.Ez csak nálunk van így akkor? Az LV egy olyan fogalom amire tényleg büszke lehetsz ,hogy megengedheted magadnak.Ez így is van rendjén.De az ellen ,hogy egy ilyen igénytelenül nagyzolós réteg használja mit tudunk tenni? Semmit. Az olyan begyöpösödött 'buta emberek akik megveszik 3500ftért a piacon azoknak fogalma sincs róla hogy ez most akkor miféle név. Louis Vuitton?!
Aki pedig megveszi a hamisítványt ,az meg is érdemli ,hogy megkapja a méltó kritikát.

Newyorker 2010.11.20. 14:52:05

@mzd: egy az egyben egy hullámhosszon vagyunk, ez így van!

Thunder01 2010.11.20. 18:42:55

@mzd: Csak bólogatni tudok.:) Ez így van sajnos.
Egyébként itthon ha egy lányon/nőn meglátok egy LV táskát, akkor csak mosolyogni tudok és nem tudom a lányt komolyan venni. Egyrészről az LV itthon prolimárka, úgy mint a D&G, Gucci, Armani, stb... A világban is ezekből a legtöbb a hamisítvány, itthon meg főleg ezek a népszerűek az ilyen replicalányok köreiben.
Ma már szinte mindent hamisítanak, de azért ha egy Chloét, Hermést, vagy Balenciaga-t szúr ki az ember az utcán, nagyobb a valószínűség az eredetiségre. Bár már ezek replicái is szép számmal növekszenek sajnos.
Én azt mondom, ha valaki biztos eredetit akar hordani kiegészítőkben (ezekben a legtöbb a hamisítvány), akkor csakis üzletben vegye, vagy akitől veszi kérjen tőle számlát. És még így is kaphat kételkedő pillantásokat, legjobb az, ha inkább ruhákat választ designereket, táskákat meg szépségre vesz, nem névre.

k-zoltan 2010.11.20. 23:35:49

Kedvencem a metrón, fehér koszos edzőcipő, farmer, láthatóan kínai kabát és hamis LV táska. Ha van ízlése még megspékeli egy SPARos szatyorral.

mzd · http://zoldhegyi.hu/blog 2010.11.21. 00:03:29

@Newyorker: @Thunder01: Köszi! :-)

Amúgy amin a legjobban kiakadtam, hogy a Westendben is van egy bolt, ahol lehet kapni replikákat, szerintem ez azért durva!

Newyorker 2010.11.21. 08:24:34

@mzd: gondolom lent a földszinten a bányába )

LuPuS 2010.11.21. 11:15:13

@mzd: @Newyorker:
Teljes mértékben egyetértek veletek,
Sajnálatosan a mai magyar társadalom, az Andrássy úton található szimbólumokat ismeri, csak a szimbólumot. A hozzájuk kapcsolódó családi történet, cég alapítás, belső harcok már nem érdeklik őket vagy az amit megvásárolna, mi alapján lett megalkotva.
Ezek helyet elmegy a józsefvárosi 5th Avenue-ra bevásárolni, hogy utána megmutassa a széles nagyvilágnak.
Itthon, ha más nevet említesz, amit még nem látom akkor csodálkozva néz rád, hogy te ki vagy

Chloé, Hermés, Balenciaga vagy Bottega Veneta………………..
Szerintettek mennyire érdekli akár 8 általánost végzett vagy az esetleg az új gazdag kisleányt, hogy ezen alkotások, hogyan születettek( Hermés Kelly, Bottega Veneta CABAT és a többi). Az első megveszi a józsefvárosi 5th Avenue, még a második csak azért, mert ki tudja fizetni az eredetit ( ezek után megy a többi számára felesleges kacat közé)
Akinek nincs rá pénze, az az olcsó hamisítványt veszi meg és büszke is rá, még a tehetős réteg agyatlan része, CSAK AZÉRT IS.

Én néhány ikonukusnak mondott ruhadarabért hónapokat vagy éveket spórolok, mert inkább nem veszem az olcsó utánzatokat. Várok/éhezzek.

Így lesz meg lassan, "A ballonkabát" is....

Newyorker 2010.11.21. 12:45:45

@LuPuS: így van, de már a márkanévből is csak a sima nevet tudják (a teljes nevet, pl. h milyen gabbana milyen dolce,áhhh...), talán a logót még ismerik, mert ugye attól döglik a légy,szval innentől meg már hogy is várhatnánk el, hogy a történelmét tudja...

2010.11.21. 13:32:38

teljesen egyetértek a hozzászólásokkal.
aki mindenképp szeretne villogni a "hajógyárin" , és közröhej tárgyává tenni magát, annak csak ajánlani tudom.

hasonló a véleményem a pléjbojmániaval kapcsolatban is, de az már egy másik történet:)

Mc Murphy 2010.11.21. 16:47:22

Egyet értek az előttem szólókkal! Elszomorító, hogy mennyi fiatalt lehet látni kotty LV logós táskával. Rengeteget agyaltam már ezen, hogy miért lehet ez?! Nem is olyan rég ledöbbentem, amikor megláttam az egyik távoli, "értelmesnek" vélt ismerősömet egy ilyen táskával. Én éreztem magam kínosan.

Thunder01 2010.11.21. 17:20:19

Egyébként épp tegnap előtt mesélte anyám, hogy a héten az állomáson látott egy csajt Gucci táskával, odalépett hozzá és megkérdezte hogy eredeti-e. Csaj azt mondja dehogy is, nem merne eredetit felvenni, mert lerántanák róla. Na ez no comment! Egyrészről minek találták akkor fel a táskát ha nem hordásra, másrészről egyes táskákat rohadt alaposan át kell nézni mire rájön az ember, hogy az-e vagy sem, így az utca tolvaja minden GG monogramos táskát leránthatna.
Nem igazán volt logika a csaj válaszában...:)
Az ilyenek után még jobban megerősítve érzem azt a tényt, hogy egyre ritkább a normális gondolkodású lány/nő.

Newyorker 2010.11.21. 18:04:23

@Thunder01: kemény és már van rá dumájuk is, hogy miért is nem eredeti :))) kész!!! Vicc egy tolvaj nem a tákáért lop, hanem ami benne van, honnan is mernék eme márkákat :)))

Thunder01 2010.11.21. 20:29:56

@Newyorker: Jaja, mi húgommal mindig azzal viccelődünk itthon, hogy ha egy tolvaj ellopna valakitől üresen egy eredeti Hermés Birkin-t, kib.szná a kukába egy lakás árát, mert nincs nem volt benne semmi...:DD

Newyorker 2010.11.21. 21:06:06

@Thunder01: jaja :) aztán kikukázná egy csöves és Hermés Birkin-be nyomná azt mindenki arra gondolna, h tuti hamisítvány, azt közbe nem :DDD

2010.11.21. 22:01:26

@Thunder01: azért van ami távolról sem éri meg az árát. viszont aki gyártja, és talál valami szerencsétlent, aki milliókért vesz táskát baromi jól jár:D nemhiába, az emberek hülyítésével lehet igazán meggazdagodni:D

perry 2010.11.21. 22:55:56

Érdekes, hogy mindenki a történelemmel jön, meg a nagy múlttal, meg mittudomén. Ha megveszek egy Burberryt, azért veszem, mert jól néz ki és a név (és ár) a magáért beszél. A gagyi LV gagyinak néz ki és szar a minősége.

@LuPuS: Irigyellek, de ne aggódj, egyszer nekem is meglesz!

mzd · http://zoldhegyi.hu/blog 2010.11.21. 23:50:35

Jaj ne, ide is megérkeztek azok, akik 2 szóval szólnak hozzá (persze nem érdemben) csak azért, hogy az oldalukat reklámozzák :-/

mzd · http://zoldhegyi.hu/blog 2010.11.21. 23:51:08

Amúgy az Alterego Shopban a múltkor láttam egy Burberry ballont, csodaszép volt, csak nekem kicsi :-/ (használt [bár nyoma nem volt], 9.990 Ft)

Thunder01 2010.11.22. 09:49:12

@Newyorker: Mekkora story lenne...:D Ki tudja, lehet már egyszer hasonló meg is történt, majd figyelni kell a csöveseket is...:)

Thunder01 2010.11.22. 09:53:13

@mzd: Ezért jó vidéken lakni, én összvissz 200 forintért szereztem be egy eredeti Burberry ballont..:P Nagyobb volt a méretemnél, de nem hagytam ott, húgom meg úgy másfél hónapja egy Celine ballonra akadt rá 600 forintért, qrva jól néz ki.

Newyorker 2010.11.22. 16:38:09

jó megmozgatta a csapatot ez a téma :)

robthetomb24 2010.11.23. 08:28:23

@mzd: @Thunder01: Elképzelhetetlennek tartom, hogy ennyiért autentikus lenne tök mind1 honnan van. Vannak elég jó replikák.

mint ahogy ez is:

divat-ruha.vatera.hu/noi_ruhazat/egesz_ruha/tobb_meretben/burberry_kabat_viheto_186543734.html

Szerintem inkább ne vegyeték meg akármennyibe kerül ha nem boltbol van vagy más biztos forrásból (pl. yoox.com stb), de a ti dolgotok.

Miért árul valaki 25 ezerért kb. 200 ezer Ft os kabát ujonnan? Pláne S-XL...
Szóval szerintem ezek áhh...

hedkandi 2010.11.23. 12:50:27

@bojlergyulabá: örülök, hogy felhozta valaki a playboyt is, mert én speciel egy évvel ezelőtt minden reggel arra mentem el egy bizonyos főiskola előtt, hogy kamu LV-k és playboyba öltözött emberkék szúrták a szemem. Kedvem lett volna a betonba döngölni az összes fejét, de egy idő után már csak röhög az ember...a hajógyári és az összes többi "elit" szórakozóhely színe-java felvonult nap mint nap :)

Mc Murphy 2010.11.23. 13:55:14

@robthetomb24: Én is ezt mondom! Törökből hozzák be a rengeteg hamisítványt. Ismerek egy hölgyet aki 2 hetente jár ki áruért. Leginkább a Cavalli ruhákat és az Armani kosztümöket veszik tőle. Ha valaki rákérdez h eredeti-e, akkor azt mondja, persze, csak kint is tudni kell hogy honnan vásárol az ember. Persze a sok naiv meg örül, h milyen olcsón hozzájutott egy neves divatház termékéhez. A használt ruháknál is ez van szerintem. Nem igazán hiszem el, h valaki egy eredetit pár ezer forintért elad, úgy h a boltos is fog rajta.
Szerintem az ár mindent elárul.

Thunder01 2010.11.23. 14:44:45

@Mc Murphy: Tévedtek, az árnak van itt a legkevesebb köze mindenhez. Úgy, ahogy van 70.000-ért hamisítvány, ugyanúgy van 500-600-ért eredeti. 2010 van gyerekek. Az emberek hülyék és pénz kell nekik, így örülnek ha egy szatyor ruháért kapnak pár ezret, az nekik mindegy mit adnak el, illetve ott vannak az outletek és az el nem adott felesleg ruhák, amik teljesen újak, eredetiek, jön egy vállalkozó és jóbarát, és felvásárolja azt ami nem ment el. És még van 1-2 variáció, hogy miért is lehet innen-onnan párezerért hozzájutni a dolgokhoz. Nekem elhihetitek, egyik szakmám kereskedő, másik meg félstylist.:)
Ezen kívül valaki kiadatott egy könyvet hogy hogyan lehet eredeti Hermés táskákat beszerezni aligpénzért, a könyv bestseller lett a világban.

Thunder01 2010.11.23. 14:56:38

@Thunder01: Hozzátenném, hogy a sima 'mezei' ember könnyen átverődhet, mivel nagyjából maga Marc Jacobs se tudta megállapítani egy LV táskáról, hogy eredeti-e vagy sem.
Úgyhogy ha vesztek valamit, nézzetek utána, mindent ellenőrizzetek rajta, és kérjetek számlát hozzá, ha első használótól veszitek.
Igazából nagyjából minden márkának van egy ilyen netes oldala amit márkafanok hoztak létre, hogy honnan lehet kiszúrni az adott terméket hogy hamis, google a barátod.

Mc Murphy 2010.11.23. 15:08:02

@Thunder01: Én nagy általánosságról beszéltem, és persze nem 3-4 éves modellekről. Azt akkor is furcsának találom, hogy hibátlan Burberry kabátot pár ezerért...A mai világban ami túl szépnek tűnik, az nem az. Szerintem! Ja és optimista beállítottságú vagyok. Persze ritka kivételek mindig lehetnek!
A könyvről hallottam! Rá is keresek!;)

robthetomb24 2010.11.23. 19:59:59

@Mc Murphy: @Thunder01:

Az hogy találsz egy kis multibrand üzletben vagy outletben egy pár éves Just Cavalli csizmát például ami -70%-ra levan értékelve mert egy darab van belőle és nem vitte el jó ideje senki, pedig kurvajó, és te elviszed kb 35 ezer forintért, vagy például a Mammutban van egy ilyenfajta kis üzlet ahol régebbi cuccok vannak és végkiárusítás van (pl. Prada cipő 1db 41 es asszem 40-50 ezer kb) az baromira nem ugyanaz szerintem mint 10 ezer forintért akármilyen eredeti Burberry kabátot venni akármilyen állapotban.

Azért mert olyan nincs.

Az outletben vásárlás is jóval költségesebb mint ha a Zarában vásárolnál. Az a pár ezer forint sem pár ezer. Az emberek nagy része az outlet árat sem tudja vagy akarja megfizetni. Teszem azt egy Emporio Armani bőrdzseki kb. 120 ezerért. Ja, és azis előfordul, hogy annyiért árulják ami közel van az eredeti árához is, szóval vásárolhatsz aktuális kollekcióból is flagship store-ban pomádébb körülmények közt. :)

A pár ezres témához 1-2 példa ami így hirtelen eszembe jut és ilyen helyeken vettem:
Love Moschino fekete gyapjúkalap 45 ezer ről -50%
Love Moschino fekete kordnadrág kb. 45 ről -50%
Zegna Sport kapucnis pulóver 37 ezer
Emporio Armani gyapjúkesztyű kb. 12 ezer

Ezek még mindig magas árak az átlagembernek azt hiszem.

Egy szó mint száz olyan, hogy ténylegesen pár ezerért viszonylag klassz designer cuccok szerintem önámítás.

Amiket fenntebb példaként felhoztam meg abszolút nem catwalk kollekciókból származnak sokkal inkább szimpla klassz kategória mintsem "úristendedurva" mittomén mid van amit mindenki megbámul.
Ha relative "olcsón" akarsz venni Burberry trench kabátot akkor újonnan kb. 140-195 ezer között baromi jók vannak a 'Brit' cimke alatt.

pl.

www.burberry.eu/fcp/product/clothing-accessories/outerwear/lightweight-packaway-double-breasted-trench-coat/10000004679?colour=black&lastcategoryurl=true

Kicsit hosszú lett, remélem nem volt túl modoros. Saját tapasztalatok, de biztos van olyan amit nem tudok. :)Peace

Senior Zozo 2010.11.23. 21:42:57

Itthon úgysem tudná senki megvenni, így némi öröm is jut a proli balkáni embereknek. Ráadásul ezzel is reklámozzák a márkát szerintem...

//////////////////////////////////////////////////////////

CheckMyShoes // Blog, a részben magyar blog cipőkről, trendekről, gördeszkáról: checkmyshoes.blogspot.com
süti beállítások módosítása