2010.05.03

Tippek: parfümök #2



Az előzőekben már foglalkoztunk a parfümökkel, most újabb tudnivalók következnek. Nézzük meg, hogy mire kell figyelnünk a parfümökkel kapcsolatban.

5, Hova fújjuk?

Szerintem mindenki tapasztalta már, hogy milyen az, amikor az orrot már távolról megcsapja az illat és egy jó ideig még érezni is - annak ellenére, hogy az orrunk az egyik legjobban alkalmazkodni képes szervünk. Egyrészről illetlenség másokra "kényszeríteni" az illatunkat tolakodó módon, másrészt pedig pazarlás is elönteni magunkat a drága parfümmel. Egy szó mint száz, nem kell túlzásba esni - a több kevesebb. Oda kell fújni a parfümöt, ahol az erek közel vannak a bőr felső rétegéhez:

  • a fül mögött
  • és a csuklónál.

    Ilyenkor az illatanyag beszívódik és tovább tart. Még egy fújás a nyakra és készen is vagyunk.

 

6, Az erősen illatosított tusfürdő is torzít

Használjunk olyan tusfürdőt, ami nincs erősen illatosítva, mert vagy eltorzítja a parfüm illatát vagy elnyomja. Egyiket sem szeretnénk, miután megkarcsúsítottuk a pénztárcánkat a parfüm árával.

7, Váltogassuk a parfümöt évszak szerint

Ha megtehetjük, akkor inkább érdemesebb nyáron egy enyhébb illatot, míg télen egy erősebbet használni. Nyáron a bőr nedvessége egy erősebb illatot kellemetlenné is tehet, míg télen az enyhébb illatok nem fognak érződni eléggé.

8, Szavatosság

A parfümök élettartama körülbelül 3 év, ez alatt az idő alatt - ha tetszik az illat - biztosan elhasználjuk azt.




Címkék: tipp parfüm

A bejegyzés trackback címe:

https://hestyle.blog.hu/api/trackback/id/tr581969755

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dragon Ball Z Dokkan Battle Hack Tool 2017.12.21. 11:48:34

Elvesztem 5. Robbanunk - Erotikus történetek, fantáziák

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balazsman 2010.05.03. 23:38:05

én a csuklót és a fülmögötti helyeket meghagynám a hölgyeknek (nekik is főleg akkor, ha rendes parfümöt vesznek, nem EDT-t), nekem ne mondja senki, hogy az normálisan néz ki, ha egy férfi a jól ismert mozdulattal a csuklóját vagy a fülét illatosítja... ennyi erővel a kompaktpúder is bekerülhet azokba a csini táskákba...

ingfelvétel előtt a nyakra fújni egy adagot bőven sok, az eltúlzott illatfelhő-aura elkerülhető a jó illatú tusfürdő vagy arcszesz (-balzsam) használatával, így tényleg csak az érzi, aki közel kerül, és nem a munkatársak, etc.

végül pedig ne hívjuk parfümnek azt, ami nem az, és férfiaknak nem is árusítják

LuPuS 2010.05.04. 08:30:11

@balazsman: azért készül elég szép számban férfiak is parfüm

After shave:Borotválkozás utáni arcszesz
EDC-Eau de Cologne:2-4%-os koncentrációjú parfüm
EDT - Eau de Toilette:4-8%-os koncentrációjú parfüm. Kevesebb illatanyagot tartalmaz, mint az Eau de Parfum. Esti használatra alkalmas leginkább.
EDP - Eau de Parfum:8-15%-os koncentrációjú parfüm. Egész napos használatra, az alap illatjegyek akár 24 órán át is érezhetőek

A parfümgyártás meghatározói alakjai, társaságai(akli valóban parfümöket készítenek)
Annick Goutal, Montale, Mait te Parfumer et Gantier, Etro, Caron, The Different Company, L'Artison Parfumer, Creed, Santa Maria Novella, Penhaligon's, Jo Malone

Szergő 2010.05.04. 20:46:23

és ahogy Alfie is megmondta egy parfüm 45 perc után kezdi el igazán hatni :)

perry 2010.05.04. 22:06:23

@LuPuS: Akkor pl. a Douglasben a 10-20ezres parfümök nem is parfümök, hanem EDT-k? Ezt nem tudtam...

LuPuS 2010.05.05. 06:57:33

@perry: kis cinizmus a kérdésedben :)

A polcokon lévő parfümöket nagyrészt, a felsorolásban lévő egyének és cégek készíti, s amikor valami egyszerűbb kreációt készítenek, akkor valamelyik ismert ember adja mellé a nevét.
Például:
ETRO-ANICE PARFÜM-öt,nem fogsz kapni a Douglasban :((((

Szerintem pontosan tudod,hogy ott vagy akármelyik drogériában, a sűrűségtől függetlenül, mindegyiket parfümnek fogják nevezni( hiába van esetlegesen kisbetűvel rajta).
Sajnálatosan az ott dolgozok, nagy része azt sem tudja mi mit jelent( tisztelet a kivételnek), nincsenek is motiválva-->tanulj szépen. :(
Zombiként erőszakolj rá mindenkire mindenkit(mosoly+ szerintem ez a neked való illat mondatszerkezettel).

S ezek mellet, a legnagyobb hibájuk, hogy látom, amikor valamit ajánlanak, akkor, szinte erőszakosan mutatják dörzsöld össze a csuklód(TÖRD ÖSSZE AZ ILLATKREÁCIÓT AZT, AMIT MÉG NEM IS ÉREZTÉL,S MÁR NEM IS FOGSZ.MIÉRT?????)

Mc Murphy 2010.05.05. 15:55:58

@LuPuS: nagy igazságokat írsz.
azt nem értem, h miért nem adnak ki EDP-t a legtöbb ismert illatból? persze magasabb árért...

perry 2010.05.05. 17:03:17

@LuPuS: Nem akartam cinikus lenni, komolyan nem tudtam erről (az álnokságról).

balazsman 2010.05.05. 23:26:31

@Mc Murphy: ez az egész a marketingről szól... fehérköpenyes emberek illatokat kreálnak, amiket később nevek és csomagolás segítségével sokszoros áron adnak el (mert a gyártási költség az minimális, lévén, hogy szintetikus anyagokból készülnek, nem az eredeti természetes olajokból)
mivel fizetőképes kereslet az EDT-kre van, ezért nem fogják tönkrevágni a piacot túlzásba vitt EDP-kiadásokkal, főleg, hogy a legtöbben nem is érzik a különbséget. Ezt meghagyják azoknak a sznoboknak, akik ahelyett, hogy valódi parfümöt vennének (furábban hangzó gyártótól, nem feltétlen a Dögleszben) inkább megveszik a "neves francia dizájner" prémium kategóriás kölnijét.

Hébe-hóba amúgy definíció szerinti parfümöt is kihoznak a nagy nevek, de itthon ezekre már nincs kereslet (bár egy méregdrága La Prairie krém mellé még odaférne szerintem)

mindez a női piacra érvényes, mert a férfiaknak nem készül csak EDT. (mainstream gyártók esetében)

balazsman 2010.05.05. 23:33:43

@LuPuS: ugyanúgy, mint a borkóstolás esetében, az illatok alkotórészeit sem érzik meg az emberek. el lehet olvasni, amit a reklámszöveg ír, de senki nem tudja kiérezni a fej meg a szívjegyeket, mint ahogy egy bornál sem mondanák maguktól ezt: "simulékony savakkal, finom érett fehér húsú gyümölcsöket idéző ízjegyekkel"

az általánosítás természetesen túlzás, hiszen 100-as nagyságrendnél már akadhat 1, esetleg 2 ember, aki TÉNYLEG érez valamit ha szagol vagy ízlel

ezek után persze teljesen mindegy, hogy dörzsöli-e vagy nem a csuklóját, mint ahogy az éttermi ízlelgetés is csak színjáték, amíg a pincér a közelben van...

Mc Murphy 2010.05.06. 16:21:54

@balazsman: köszi a kimerítő választ! régen vettem az exemnek egy Yves S. L.- Cinéma EDP-t. volt belőle a boltban EDT is, ha jól emlékszem. a kérdésem az lenne, hogy a férfiaknak miért nem készítenek EDP-t?

balazsman 2010.05.07. 10:42:59

@Mc Murphy: mert a piaci kereslet nem indokolja

a férfiaknak (tömegesen) nincs igényük EDT-nél erősebb illatszerre, és nekik ott van az "arcszesz", mint saját kategória és választékot szélesítő termék.

KóserKároly 2011.03.16. 19:36:26

@balazsman: áruld már el, hogy akkor te hová fújod? talán a hajadra?!?!?!
süti beállítások módosítása